[Educational Work]

Course 3D-animation for teachers

(Given on location in the Netherlands, therefore described in Dutch)

Het onderwijs digitaliseert op veel terreinen in rap tempo. Software kan, naast ingezet te worden als middel voor lesmateriaal of tekstverwerking, ook gebruikt worden als grondstof voor het maken van beeldend werk. 3D animatie biedt, voor leerlingen en docenten, de kans om tot een digitaal vervaardigd eindproduct te komen. Kunstdocent en kunstenaar Maurice de Rooij (Utrecht, 1995) biedt een toegankelijke introductie in het voor iedereen open source, en dus vrij te downloaden 3D-animatieprogramma Blender. 

www.blender.org

De cursus richt zich zowel op docenten die nieuwsgierig zijn naar 3D-animatie en de mogelijkheden ervan willen verkennen, als ook op docenten die concrete handvatten willen om 3D-animatie in hun les toe te passen.

Aan het einde van de cursus kun je als deelnemer in beginnende mate de behandelde stappen aan leerlingen/studenten overdragen. 

Basiscursus | 3 x 90 minuten | €650,-* (max. 8 personen) | Inhoud: Basis objecten toevoegen en aanpassen, kleur en licht, basis bewegingsanimatie en exporteren als afbeelding.

Verdiepingscursus | 6 x 90 minuten | €1250,-* (max. 6 personen) | Idem aan bovenstaand + textuur (mapping), complexe objecten bouwen, professioneel exporteren en verwerken.

Geïnteresseerd? Reageren kan via maurice@mauricederooij.com 

*Prijzen zijn exclusief reiskosten. (à 21ct/km vanaf Utrecht-stad)
In principe kan de cursus plaatsvinden binnen het eigen schoolgebouw.