Over mij

Maurice de Rooij is een Nederlands beeldend kunstenaar, docent, waarnaast hij ook graag schrijft. Al is het zo dat hij nu werkzaam is in Nederland (een uitzonderlijk plat land…), zijn grafische werk (linosnede & droge naald) is ge├»nspireerd op de heuvel- en bergachtige regio’s van de wereld. Hier komt de werktitel ‘Les Reliefs‘ vandaan, refererend aan zowel de hoogdruk- en diepdruk technieken, alsook aan de bergen zelf.

De Rooij studeerde Beeldende Kunst en Educatie aan de HKU in Utrecht. Na verschillende jaren te hebben gefocust op architectuur (geschiedenis), heeft hij de wens gehad zijn andere fascinatie weer een plek te geven in zijn werk: De cultuur en geologie van heuvel- en bergachtige landschappen.

Alle afdrukken zijn ontworpen, gegutst en met de hand gedrukt op een drukpers in zijn atelier in Utrecht. De gebruikte inkt is een professionele, niet-giftige inkt op basis van soja. Elke afdruk is met de hand genummerd. Bij de productbeschrijvingen in de winkel vind je de hoeveelheid afdrukken die met die pla(a)t(en) zijn gedrukt. Op het werk zelf vind je het nummer van die specifieke print binnen het geheel van de editie, gescheiden door ‘/’. In het midden vind je de naam van het werk, en aan de rechterzijde het waarmerk van de kunstenaar. (Een samenvoeging van de ‘M’ en de ‘A’, voorletters van Maurice.)

Aanvullende vragen over het drukproces of andere onderdelen van mijn werk zijn erg welkom via shop[at]mauricederooij.com!